Foglalás

Foglalás telefonon
(00 36) 94 558-030

Sport & fitness

Caramell fitness

A szálloda A épületének földszintjén találhatófitnesztermünk, mely a legújabbtechnológiákkal felszerelt kardiogépekkel (futógép, ellipszistréner, kerékpár) és izotónikus gépekkel várja vendégeit gyönyörű kilátással a bükfürdői tájra.
 

INDOOR Mozgásprogramok

Fit ball
Fit ball az alakformálás, tartásjavítás, erősítés és nyújtás ideális eszköze. Hatékony megoldást jelent az ülőmunka okozta hát-, és derékfájás ellen. Segítségével harmonikusan fejleszthetőek a kondicionális és koordinációs képességeink, illetve a cellulitis eltüntetésének egyik leghatékonyabb eszköze. A labdán ülve könnyen megvalósítható a gerinc helyes fiziológiai tartása, ezzel javítva a porckorongok anyagcseréjét, hisz a porckorongra ható erők által megvalósul a porckorongok masszírozása, ami fokozza anyagcseréjüket.
A labdával végzett mozgásformák biztonságosak, minden életkorban, bármilyen edzettségi szinten lehetséges a használatuk.

Gerinctorna
A gerincgimnasztika a gerinc mobilitása- és az aktív izomfűző kialakítása érdekében végzett gyakorlatok összessége. Magában foglalja a has-, hát- és farizmot erősítő, valamint nyújtó gyakorlatokat. A civilizációs megbetegedések között az egyik leggyakoribb a gerinc megbetegedése, sérülése, aminek egyik oka a meggyengült has- és hátizomzat. Ezért a gerincgimnasztika életkortól függetlenül, megelőzésre illetve a már kialakult gerincpanasz enyhítésére is ajánlott.

Nyak-váll torna
A nyak- és váll torna segít a helytelen testtartás és az ülőmunka miatt merev nyakízületek valamint a feszes és terhelt vállövi izomzat okozta fájdalom enyhítésében. Egyszerű gyakorlatokkal javítja a nyak mozgásképességét, erősíti az izmokat, és segíthet a nyak normális állapotának a helyreállításában. A nyaktorna nemcsak az izmokat lazítja, nyújtja, hanem az agyi vérkeringést is fokozza. A torna segít, hogy a gerinc nyaki szakasza is fellazulhasson, megelőzve ezzel a későbbi problémákat, vagy csökkentve a jelenlegi tüneteket.

Relaxáció
A progresszív relaxáció hatékony ellazító technika, ami segít a szorongás csökkentésében. A módszer lényege a test bizonyos izomcsoportjainak tudatos megfeszítése, majd ellazítása. Alkalmas a stressz okozta feszültség csökkentésére, rövid idő alatti feltöltődésre, a fizikai és szellemi teljesítmény növelésére, a jó alvás elősegítésére.

Streching
Magába foglalja az egyszerű statikus nyújtási formákon túl a feszítésből, lazításból, nyújtásból álló gyakorlatokat, a statikus nyújtás különféle technikáit, végrehajtási módjait is.
Alapvető célja a test és az ízületek hajlékonyságának megtartása, eredeti hajlékonyságának visszaállítása. A nyújtás a preventív alkalmazáson túl terápiás céllal is használható. Megelőzés esetén az izmokban uralkodó stressz hatás oldásával az adott ízületekre jellemző fiziológiás mozgáshatárok megtartása a cél, míg terápia részeként a csökkent ízületi mozgásterjedelem visszanyerésére alkalmazzuk.

Szalagos erősítő torna
Egy hatékony alakformáló eszközzel, egy speciális gumiszalaggal történik a torna. Eredményesen használható az erő és az állóképesség növelésére, valamint alakformálásra. Az egyik legnagyobb előnye a rugalmasságában rejlik, emiatt sokoldalú és változatos edzésprogramot tesz lehetővé. A súlyzóval szembeni előnye, hogy jobban igénybe veszi az izomzatot, mivel a szalag a mozgásciklus teljes időtartama alatt - a kifeszítése és a visszaengedése során is - ellenállást fejt ki. A különböző erősségű szalagokkal végzett gyakorlatok eredményesen megdolgoztatják a problémás testtájakat - a farizmot, combizmot és a felkar izmait.

Vízi torna
Vízben végzett erősítő és nyújtó gyakorlatok, különös hangsúlyt fektetve a kar és has izmainak megmunká­lására- különböző eszközök segítségével. A víz fel­hajtó erejét kihasználva minden ízületi sérülés, vagy túlerőltetés elkerülhető.

OUTDOOR Mozgásprogramok

Futás
A könnyed reggeli futás animátorainkkal vagy egyedül, egész napra gondoskodik a kellemes közérzetről. Az edzés alapos bemelegítéssel kezdődik, és nyújtással zárul a tréning végén. A friss levegőn végzett mozgás segíti a keringést, friss oxigént juttat a sejtekhez, és ezzel a szellemi teljesítőképességet is javítja. Remek alakformáló, emellett támogatja a súlycsökkentő programok hatékonyságát.

Kerékpározás
A kerékpár kölcsönzési lehetőség kitűnő kikapcsolódást nyújt a szabadidejüket aktívan eltölteni vágyó vendégeink számára. Egy kellemes biciklitúrával igazi élmény Bükfürdő és környékének felfedezése. A Gyógyfürdő, a Kneipp park, a felnőtt játszótér vagy akár a közeli halastó is hamar elérhető.
A bérlés miatt forduljon bizalommal recepciónkhoz!

Nordicwalking
A finn eredetű nordicwalking jelentése északi gyaloglás. Abban különbözik a hagyományos gyaloglástól, hogy a speciális botok használatával a felső végtagok is aktívan bekapcsolódnak a lendületes gyaloglásba. Ez az edzésforma az összes izom 90%-át igénybe veszi, így alaposan megdolgoztatható az egész test. A testsúly megoszlik az alsó végtagok és a botok között, ezért az ízületek terhelése akár 30%-kal is csökkenthető. A szabad levegőn végzett, csoportos edzés fokozza a test vitalitását, javítja a kondíciót, erősíti az immunrendszert, hatására javul a közérzet és csökken a depresszió, a hangulatingadozás. Csontritkulásban szenvedőknek különösen ajánlott mozgásforma.

Pingpong
Szállodánkban elhelyezett pingpong asztal vendégeink rendelkezésére áll.
Az ütők és labdák kölcsönzése miatt forduljon a recepcióhoz.

Bowling
C épületünk földszintjén2 pályás bowlinggal és egy csocsóasztallal várjuk a szórakozni vágyókat. Pályafoglalás miatt forduljon bizalommal recepciónkhoz.

Tollaslabda
A szálloda udvarain zavartalanul lehetséges tollaslabdázni.
A bérlés miatt forduljon bizalommal recepciónkhoz!
 KIEMELT ajánlatok


További ajánlataink

  • Vezetéknév
  • Keresztnév
  • E-mail
  • Üzenet

CARAMELL PREMIUM RESORT **** superior
H-9740 Bükfürdő, Európa út 18. • Tel.: (00 36) 94 558-030 • (00 36) 30 616 8321 • Fax: (00 36) 94 558-031 • info@caramell.hu • www.caramell.hu